Historiek

Op 12-12-72 namen enkele wielerfanaten waaronder Janvier Van Landschoot en de huidige erevoorzitter Roger D'Huyvetters het initiatief om zelf een wielertoeristenclub op te richten. Toen hadden de wielerfanaten wel reeds een jaar gefietst als onderafdeling van de Flandriens Eeklo.

Koers voor club De Flandriens 1972

De initatiefnemers vormden een bestuur, kochten wat materiaal en konden alzo aanvangen. Destijds startte de club met zo'n dertigtal leden waarmee ze vooral de voornaamste fietstochten van Oost-Vlaanderen afschuimden. Zo deden ze ondermeer mee aan de toen 300km lange Ronde van Vlaanderen die startte op zaterdag om middernacht en pas eindigde op zondagmiddag. Verder waren ook de 200km van Drongen-Valenciennes-Drongen en Namen-Bouillon-Namen niet te onderschatten prestaties.

Clubuitstap naar Wierden

In 1975 reden de clubleden naar Wierden en in 1976 naar Ermont. Beiden waren partnersteden van Maldegem en ongeveer 320km van Maldegem gelegen. Beide ritten werden in één dag gereden.Het jaar daarop, in 1977, werd er een fietstocht op stapel gezet naar Lampertheim in de Duitse deelstaat Hessen. In 3 dagen werd er maar liefst 550km gefietst, en dit dwars door het Eifelgebergte.

Clubkampioenen 1977

Sinds ons bestaan richt WTC Den Akker Maldegem ook de zeer mooie fietstocht Maldegem-Groede-Maldegem in. Na 36 jaar heeft de voorzitter Roger D'Huyvetters de fakkel doorgegeven aan Rudi Basslé die de activiteiten van de club verder zal zetten.